Annemieke Thoonen

Ik zie mensen worstelen en in de stroom van het leven meegaan en niet toekomen aan hetgeen ze echt graag willen. Dit raakt mij omdat ik hier zoveel in herken. Ik merk in mijn praktijk dat het niet lekker in je vel zitten vaak te maken heeft met angsten, emoties en trauma's die in de weg zitten om te zijn wie je werkelijk bent. 

Het volgende gedicht van mezelf spreekt voor zich!


15318253362c4e33b997444943ddfe2497cf043c26.jpg

Als therapeut weet ik heel goed dat zwijgen geen oplossing is. Een trauma is een gebeurtenis waar je vaak niet eens bewust van bent of onbewust van wegloopt. Maar de herinnering is wel opgeslagen in je lichaam. Je kunt je pas écht beter voelen als je teruggaat naar die (on)bewuste herinnering zodat je het kunt opruimen waardoor er heling  plaatsvindt.

Je weet je vaak  geen raad met je emoties.  Misschien trek je je terug en voel je je somber en weet je niet eens waardoor dit komt. Anderen blijven juist het uiterste van zichzelf vragen om (on)bewust maar niet stil te hoeven staan en te voelen wat er is. Geheimen veroorzaken lichamelijke- en/of geestelijke klachten zoals angst, depressie, verdriet, boosheid.  Hulp zoeken is dan het grootste compliment dat je jezelf kunt geven. Daar is lef en een beslissing voor nodig. 

Ik vind het spannend!  Ik ga het toch doen! 

poppy-1128683__340[1].jpg

Ik luister naar jouw verhaal. 

In ons gesprek komen thema's aan de orde die in het dagelijkse leven lichamelijke en geestelijke klachten veroorzaken. Deze klachten kunnen te maken hebben met thema's die ontstaan zijn in bijvoorbeeld jouw kindertijd. Dit wil bewust gezien en gehoord worden waardoor heling kan plaatsvinden.

Misschien ontdek je dingen van toen je nog een klein kind was. Je was je niet bewust dat je hier nu nog zoveel hinder van had.  Of je komt erachter dat het helemaal niet gaat over thema's uit dit leven. Ik nodig je van harte uit.  Het enige dat jij hoeft te doen is te beslissen dat je het niet langer alleen wilt doen en openstaat voor begeleiding. 

Ik ben een lange weg gegaan op zoek naar oplossingen van mijn lichamelijke en geestelijke klachten. Pas na jaren kwam ik erachter dat mijn klachten te maken hadden met trauma's uit mijn leven onder andere alleen geboren tweeling, rouw en verlies, misbruik, en abortus. Voor mij waren dit allemaal geheimen waar ik niet over durfde te praten, ik schaamde mij vooral.. Doordat ik bij een  therapeut terecht kwam waarbij ik me veilig voelde, durfde ik voorzichtig mijn verhaal te vertellen. Enorme angsten, verdriet, boosheid kwamen naar boven. Eindelijk kon ik mijn hart luchten, en zo ontstond langzamerhand meer ruimte in mezelf.  

Ik ben dankbaar dat ik hulp heb durven vragen, waardoor ik als persoon enorm gegroeid ben.

Ik nodig je van Harte uit in mijn praktijk.